'ALS HIJ TEAMGENOOT VAN VERSTAPPEN WORDT, SLAAPT MAX EEN STUK SLECHTER'

Ondanks dat Carlos Sainz nog geen contract in de Formule 1 heeft, lijkt het onwaarschijnlijk dat we hem volgend jaar niet op de grid kunnen bewonderen. Voormalig Formule 1-coureur Hans Joachim Stuck vertelt tegenover Eurosport Duitsland dat hij Perez zijn contract niet zou verlengen, zodat Sainz bij het Oostenrijkse team kan rijden.

Het was schokkend nieuws toen bekend werd dat Lewis Hamilton de overstap naar Ferrari zou maken. Dit gaat ten koste van Sainz. De Spanjaard wordt echter begeerd door veel teams. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner liet al weten dat hij de huidige Ferrari-coureur in de gaten houdt.

'Nooit begrepen dat Sainz weg moet bij Ferrari'

Stuck heeft nooit begrepen dat Sainz weg moest bij Ferrari: “Na de race [in Australië] kon je zien dat hij nog steeds erg last had van zijn blindedarmoperatie. Je moet zijn overwinning dus nog meer gaan waarderen, want hij heeft het geweldig gedaan. Dat was weer een bevestiging van de twijfels over zijn ontslag. Frederic Vasseur zal achteraf niet blij zijn met zijn beslissing.

'Dan zou Verstappen slechter slapen' 

Sainz heeft dan nog geen contract getekend voor 2025, maar er liggen genoeg kansen op de loer. Als het aan Stuck ligt, vervangt de drievoudig racewinnaar Perez volgend seizoen. De Duitser denkt namelijk dat de Spanjaard het Max Verstappen moeilijker kan maken: “Ten eerste zou ik het leuk vinden, omdat concurrentie het zakelijke aspect stimuleert. Dan zou Max zeker moeten versnellen, wat hij ook kan. Ten tweede weet ik zeker dat Max slechter zou slapen als hij wist dat Sainz zijn nieuwe teamgenoot zou worden.

De oud-coureur vervolgt: “Daarnaast komt er in elke carrière een keer een dag dat je je status verliest. Verstappen is de nummer één bij Red Bull, maar op een gegeven moment is dat ook voorbij. Of hij wordt te oud of een nieuwe teamgenoot zet hem ineens onder druk. Zo’n situatie kan in twee dingen resulteren: Verstappen wordt nog sneller of hij verzwakt.

2024-03-26T18:06:28Z dg43tfdfdgfd