HAMILTON IS ER KLAAR MEE: 'HIJ IS MET HAGEL AAN HET SCHIETEN EN WEET NIET WAT HIJ DOET'

Lewis Hamilton veroverde in zijn succesvolle carrière maar liefst 104 keer poleposition, maar in de afgelopen weekenden moet hij het steevast afleggen tegen teamgenoot George Russell. Robert Doornbos analyseert de prestaties van de recordkampioen bij Ziggo Sport en ziet dat Hamilton ook met de W15 zoekende is.

Hamilton had het de afgelopen jaren al zwaar met W13 en W14. Mercedes gooide het roer voor 2024 om, en dat leverde in eerste instantie positieve beoordelingen van de beide Britten op. Hamilton weet tijdens de kwalificaties en races zijn jongere teamgenoot nog niet te verslaan, en de man uit Stevenage uitte dan ook weer meer en meer frustraties in de afgelopen weken. Russell staat al 3-0 voor in de kwalificaties, en heeft achttien punten verzameld, tegenover de acht punten van Hamilton.

Daarmee staat de Engelsman negende in het kampioenschap, en in die zin is het dan ook geen grote verrassing dat hij al in Q2 afviel. 'Dit is de vijfde keer op rij dat Hamilton verslagen wordt door zijn teamgenoot, George Russell', weet Doornbos te melden. 'Hij was niet blij met die auto, maar hij heeft hier acht polepositions gepakt in het verleden. Dan moet je vragen aan je team: zit ik veilig? Nee, je ligt eruit', zegt de Rotterdammer over de 39-jarige Brit, die nu al 3-0 achter staat in het kwalificatieduel.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

'Hamilton is er klaar mee'

Hamilton kondigde voor het seizoen al een scheiding met Mercedes aan in 2025, en ook het huwelijk met de 2024-auto is nog niet al te gelukkig. 'Hij wil kunnen communiceren met zijn auto, dus dat je iets verandert, en dat de auto doet wat je vraagt. Dat is lekker, want dan kun je ergens naartoe werken', legt de oud-coureur uit. 'Als je compleet andere afstellingen erop moet gooien, wat hij tussen de vrije trainingen deed, dan ben je gewoon met hagel aan het schieten. Dan weet je eigenlijk niet wat je aan het doen bent', zo omschrijft hij de situatie van Hamilton.

Doornbos vindt ook niet dat het te vroeg is om hard te oordelen over de Duitse fabrikant. 'Dit is wel Mercedes, hè. Het zijn geen amateurs. Ze werden acht keer kampioen in de afgelopen tien jaar. Ze hadden er gewoon moeten staan dit jaar', concludeert de analist. 'Ze lopen al twee jaar te kloten met die auto. Ik begrijp wel dat Lewis er klaar mee is', aldus Doornbos. Mercedes zakte in Saoedi-Arabië naar de vierde plek bij de constructeurs.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

2024-03-23T16:53:27Z dg43tfdfdgfd