BARCELONA TREKT ZICH NIETS AAN VAN WENS FRENKIE DE JONG EN VERKOOPT ANSU FATI

Barcelona wil Ansu Fati verkopen, meldt Sport. De club heeft opnieuw een moeilijke zomer voor de boeg vanwege de salarislimieten die de club moet halen. Daardoor is het verkopen van spelers de enige manier om versterkingen binnen te kunnen halen. De 21-jarige aanvaller wordt dit seizoen verhuurd aan Brighton & Hove Albion, maar komende zomer zal de Catalaanse clubleiding een definitieve transfer nastreven.

Fati kent een wisselvallig seizoen bij Brighton en mede door blessureleed kwam hij nog niet erg veel in actie voor the Seagulls. In totaal speelde de 10-voudig Spaans international 949 minuten voor de Engelse subtopper, verdeeld over 23 duels. Daarin scoorde Fati vier keer en gaf hij één assist. Zijn contract in Barcelona loopt nog tot medio 2027.

Met de intentie om Fati te verkopen gaat Barcelona direct in tegen de wensen van Frenkie de Jong. Tegenover El Desmarque zei de middenvelder eerder dat

hij hoopt dat de vleugelspeler niet verkocht zou worden.

"Ansu is een speler met veel kwaliteit en is nog erg jong, hij komt uit La Masía. Ik denk dat hij alles heeft om hier succesvol te zijn en ik hoop dat hij nog vele jaren blijft", aldus De Jong.

Lees ook:

‘Sergiño Dest-soap’ krijgt onverwachte wending met ‘perfecte transfer’

Barcelona hoopt met de verkoop van in totaal zeven spelers liefst 200 miljoen euro op te kunnen halen. Naast Fati staan ook Jules Koundé, Andreas Christensen, Raphinha, Clément Lenglet en Eric García op de nominatie om verkocht te worden. Ook hoopt Barça te profiteren van een grote transfer van Jean-Clair Todibo: de Fransman werd in 2021 verkocht aan OGC Nice en staat in de belangstelling van meerdere grote clubs. Barcelona kan middels een doorverkooppercentage meeprofiteren van een toptransfer.

2024-03-26T10:20:45Z dg43tfdfdgfd