VAN HOOIJDONK LOOFT VEERMAN, MAAR KRAAKT ORANJE-AANVALLER: 'HIJ STAAT TE SLAPEN'

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van de wijze waarop Joey Veerman de 0-1 voor Oranje tegen de touwen schoot. De PSV-middenvelder koos voor een gecontroleerd schot, in plaats van een hard schot. Niet over iedereen was de NOS-analist overigens complimenteus. Memphis Depay werd gekraakt om zijn rol bij de Duitse gelijkmaker. 

"Depay gebruikt zijn lichaam goed en geeft met heel veel gevoel dit stiftballetje, precies op de voet van Veerman, die er niet voor kiest om deze met zijn wreef te pakken, maar met zijn binnenkant, waardoor hij veel zuiverder is", begint Van Hooijdonk, doelend op de 0-1 van de PSV'er, die al na vier minuten spelen viel. "Met de binnenkant van je voet heb je de meeste controle", vult Rafael van der Vaart aan. 

"Ik moet zeggen: ik vind het wel indrukwekkend wat Duitsland af en toe laat zien", vervolgt de oud-middenvelder. "Die combinaties... Je wil dan wel drukzetten, maar dat is dan helemaal niet mogelijk."

Al snel na de 0-1 viel de gelijkmaker. Maximilian Mittelstädt scoorde, maar kreeg wel erg veel tijd van Memphis. "Dit is wel een momentje waarbij hij loopt te slapen", is Van Hooijdonk kritisch. "Hij loopt met zijn rug van de situatie in de zestienmeter."

2024-03-26T20:57:14Z dg43tfdfdgfd